(Danisch info) (index swedish)    (index englisch)   (index german)  (anmälningssedel)  (map)   (history)  (Lägerskolor info)   (Konferenser)

 

  Redo för ett äventyr på den gamla Inlandsbanan mellan Lesjöfors och Vansbro?

 

Dressinåkning
på den gamla

Järnvägsspår som blev nerlagd 1968 det går att åka till Tretjärn via Sågen 35 km norr.
En Äventyr Arrangemang!

Dressin
semester

1 dag till 3 dagar

är möjligt

med familjen

 


Ni kan åka från 15 April till den 30 Oktober eller ni kan fråga så länge det är snöfritt. Det är tvillingsdressiner med en bänk i mellan anpassad till 4 personer dvs. 2 vuxna och 2 barn. Är barnen små är det ok för ett trejde barn. Har man massa packningar på räcker det med 2 vuxna.
Det är en grej att nyttja av livet, plocka svamp eller bär och drömmer sig bort till dem forna tider när Inlandsbana var en viktig tillgång... och rör på sig är det väl inget fel på och spännande är det!

Det handlar dock en om en gammal räls och ingen tävlingsbana och du åker på egen risk. Det är en äventyrsupplevelse och sträckan är bitvis lite igenvuxen men har sin charm det är nödvändig med bra kläder. Vi röjer varje år 5 km. Det är alltså inget för folk med sidenstrumpor men med lite skinn på benen. Det ger en en liten kännsla av en Industriehistoria som håller på att försvinna, återerövrad av naturen, men det är inget problem att cykla, vi se till och ta hand om sträckan att det går att åka.

Norr om Sågen finns det Sjöar om man vill fiska och övernatta där. På Sommaren har även Mineralmuseet i Sågen öppet. Man kan hyra en stuga.

Söderut få man vänta tills vi har färdig varan rälstraktor som kommer röja mer effektiv.

Välkomna!

dressiner@ponyonly.net

 
Term of Railbike International
Biciclette Ferroviarie (IT), Bicilinha (BR), Cycle-Trolley (GB), Cyclo-Draisine (FR), Cykeldressin (SE), Draisine (DE / AT), Draisines (BE), Dresin (NO), Dressin (SE / NO), Dreziny (CZ), Drezina (RO), Drezyna (PL), Handcar (US), Rail Bicycle (GB), Railbike (US), Resiina (FI), Schienenvelo (CH), Skinnecykel (DK), Spoorfiets (NL), Spoorwegfiets (BE), Trolley (GB), Vélorail (FR)
 
 

Visa större karta

Dressinåkning
på den gamla

Järnvägsspår som blev nerlagd 1968 det går att åka till Tretjärn via Sågen 35 km norr och 20 km söder mot Lesjöfors

Skick Lesjöfors - Oforsen
Från Lesjöfors till Östervik är Järnvägen användbart men inte den sista biten före Länsväg 245. Jobbigt.
Från 245 till Oforsen är det omöjligt.

Skicket Oforsen - Sågen
(uppdaterad Januari 20017)
Från Oforsen ca 15 km norr är okay för dagsturer och blev 2016 röjd av oss i privatregi.
  Därefter är det möjligt mot Sågen dock måste man delvis skyta dressinen. Från länsgränsen Dalarna hjälpte Vansbo Kommunen till att håller Inlandsbana öppet.

Man kan ju hoppas på att även Filipstads kommun kan bidrar med hjälp i framtiden

Rekommendation är bra klädsel och bra skor (långarmad och ej kortbyxor)

Mer för Äventyrare än Söndagsflanörer!


Anmäla kan du dig här!


Transfer Lesjöfors - Lönnhöjden - Lesjöfors 50 Kronor tillkommer det är 40km tur och retur

Busshämtning och lämning från/till Kristinehamn kostar 220 Skr (om man är 25 till 30 Personer). Avståndet är 110 km det är 220 km tur och retur .* besök av mineralfält, museér, gruvor kan vi beställa.

Vi finns 20 km norr om Lesjöfors vid Inlandsbanan.
Vi har funnits sen 1983, kända för våra Vildmarksritter och Häst och Westernvagn, som grundades efter en långritt på den legendariska Pony Express Rutten i USA som är 3200 km lång och tog 4 månader. .

Välkommen till oss, för mer information ring eller lättast är att skicka ett E-mail, jag svarar omgående!

Tel 08 - 559 250 44, Mob 070-3111 440

E-mail px@ponyonly.net                                    

(Danish info) (index swedish)    (index english)   (index german)  (anmälningssedel)  (map)   (history)  (Lägerskolor 1 sidan)   (Konferenser)